Kimbino
Kimbino

Co dělat doma, když je karanténa, špatné počasí nebo jste nemocní? – 2. část

3. dubna 2020

Máme tu další díl našeho seriálu zaměřeného na to, jak můžete efektivně zahnat nudu, když z musíte trávit čas doma, ať už kvůli karanténě nebo špatnému počasí. Dnes se zaměříme na ženy! Čím mohou pomoci sobě, domácnosti i lidem okolo?

Vdechněte nový život starým věcem

Nebaví vás už koukat na televizi nebo hrát hry a chcete být trochu produktivní? Začněte tím, že proberete šatník, komoru a další místa, kde se vám hromadí staré oblečení a věci, které už nepoužíváte. 

Vyřazené věci hned nevyhazujte – poslouží vám k tomu, abyste sebe i své děti zabavili na další hodiny. Když zapojíte trošku kreativního myšlení, můžete z nich vytvořit nové unikátní kousky, které vám budou sloužit další řadu let. 

Inspiraci na to, co a jak můžete znovu použít, naleznete třeba zde. Jestliže některé věci nepoužijete, darujte je na charitu, ať mohou dělat radost také někomu dalšímu.

Buďte užiteční a šijte roušky

Jestliže doma máte šicí stroj a po vyklizení skříně i hromadu látky, kterou můžete použít, vyrobíte z ní spoustu roušek pro sebe i své blízké. S rouškou můžete jít ven, kdykoliv to bude nutné. Hodí se na ni oblečení, které je vyrobeno ze 100% bavlny – návod najdete tady.

Dejte průchod svému tvořivému já

Máte v kumbále či ve sklepě schované barvy, plátna a štětce z dob, kdy jste ještě měli čas malovat a tvořit? Tak je oprašte a opět se do toho pusťte. K tomu, abyste se mohli tvořivě projevovat navíc nepotřebujete tempery, ani olejové či akrylové barvy – stačí jen obyčejná tužka a kus papíru.

Koho nebaví malování, ten se může věnovat například hudbě – na internetu najdete plno instruktážních videí k hraní na různé hudební nástroje nebo můžete vyzkoušet nějakou zajímavou aplikaci. A pokud hudební nástroj nemáte, můžete si alespoň zazpívat, ať už s puštěnou hudbou nebo karaoke videem.

Projděte si umělecké galerie online

Chtěli jste se už dlouho jít podívat někam za kulturou, ale nyní nemůžete? Pomocí nástroje Google Arts and Culture si můžete prohlédnout celé kolekce uměleckých děl od světoznámých malířů. Normálně byste kvůli nim museli procestovat celý svět, ale takhle si je můžete detailně prozkoumat i z pohodlí vašeho domova.

Vyhledávání

Zaregistruj se a využij všechny výhody.